onsdag 9. mai 2012

Valpekurs

Strike har vært på sitt andre valpekurs i dag og med oppholdsvær og vindstille ble det en langt varmere fornøyelse i dag enn forrige gang hvor han måtte pakkes inn i dekken for å holde varmen. Dag-Jostein deltar med han på kurset siden jeg er instruktør, men siden han var bortreist i dag, så fikk Strike være demonstrasjonshund mellom før øvelsene og hadde pause mens de andre trente.

Og gjett om Strike var en flott demonstrasjonshund, da! I dag hadde vi nemlig vår første gå-pent-i-båndøkt (første gang han går med halsbånd og kobbel i det hele og det store) og en økt med en innkallingsøvelse som vi hittil bare har trent på uten forstyrrelser (hunden løs, eier går i ulike retninger og belønner hunden for å endre retning og følge etter eier) og på tross av det så fikk jeg vist øvelsene slik de skal være. Med seks familier spredd rundt oss som tilskuere, så ble det høye kriterier, særlig med tanke på at Strike syns mennesker er toppers, og gjerne må bort å si hei, men han var eksemplarisk. Ble lettere imponert over at han holdt fokus selv om jeg trente ham samtidig som jeg så på og snakket med kursdeltakerne.

Det siste kvarteret på valpekurset er forbeholdt lek/sosialisering og Strike har fått lekt med ulike valper på kurskveldene. Den ene valpen, en jack russel som er tre dager yngre enn han, har vi møtt utenom kurset også. De to har en fin ro over seg når de er sammen, løper litt sammen og litt hver for seg, lukter på de samme stedene og har det veldig flott sammen. Jeg ønsker jo å få en hund som kan omgås andre hunder på en rolig og ukomplisert måte uten stress som lett fører til konflikter, så å sosialisere med slike valper er supert. Kjenner heldigvis noen voksne hunder som også er rolige og høflige hunder med godt språk, så de skal Strike få møte etterhvert. Kaizer, Janne sin dalmatiner er en av de, og han har Strike allerede møtt. Strike syns det var litt skummelt med det store prikkete dyret, og han sørget for å betrakte på avstand, men jeg regner med at allerede neste gang vi møtes så er han enda mer fortrolig. Kaizer er suveren med valper; rolig og balansert, holder avstand og syssler med sitt. Melba er også slik når vi er på tur, hun leker og løper veldig gjerne litt med Strike innimellom, men hun roer seg fort ned igjen og trives med å lukte på og sjekke ut omgivelsene (ikke for ingenting hun har vært "terapihund" for unge dvergpinschere som er tikkende hormonbomber), og det hjelper nok til at også Strike roer ned.

Tok noen bilder av Strike og Melba når vi var på Mandelasletta for noen dager siden. Strike har en lei tendens til å komme med snuten oppi kamera så snart jeg setter meg ned for å ta bilder, så det ble bare noen få bilder som ble noenlunde ok. Forøvrig tatt på en av de få solfylte dagene Strike har fått oppleve her nord....




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar