fredag 11. mai 2012

Trening på klubben


I går var vi og trente på hundeklubben. Vi har vært innom der en gang tidligere, men da regnet det sidelengs, så vi hutret og frøs både jeg og hundene, og det ble derfor en kort tur. I dag derimot var det litt bedre vær, dvs bare litt regn i lufta (kan jo liksom ikke være sol og varme mer enn en dag i uka her vi bor - vi kunne jo risikere å bli bortskjemt), og vi fikk miljøtrent, sosialisert og trent.

Det var endel andre og trente på klubben samtidig som oss og det blir jo noen hakk mer forstyrrelser kontra trening hjemme i stua hvor den eneste forstyrrelsen er Melba og da er det ekstra morsomt å se at Strike har evnen til å holde fokus på tross av slike forstyrrelser. Ble imponert over at han biter seg fast i leken og retter fokuset på meg selv om andre hunder trener og leker rundt han. Vi vekslet mellom lektrening og kontakttrening og jeg fikk også begynt kontakttrening i bevegelse; han i front mens jeg går bakover og han følger etter.  

Strike fikk også leke med sheltien Seff (6 mnd) og storkoste seg med det. Store hunder derimot er litt skumle syns han, og når han fikk være sammen med storpuddelen Tuva  på 10 år så satt han lenge og betraktet henne på avstand mellom føttene på oss tobeinte. Men Tuva er en rolig og dannet dame og gikk bare rolig rundt uten å bry seg om Strike, så etter en stund så han at den store ikke var noe farlig, så da gikk han frem for å lukte på henne og etterhvert var han ferdig å betrakte henne, snudde ryggen til henne og satt seg foran de som sto der for å se om sitt/kontakt kunne bringe frem noen godbiter. Og det gjorde det selvfølgelig! ;)

Det har blitt lite filming i det siste, men jeg filmet ett par treningsøkter med innlæring av utgangsstilling (kassemetoden) 3. mai:



Melba fikk ett par økter med "se der"-trening på hundeklubben og belønningen vekslet mellom godbiter og snusing. Får se om dette kan få Melba mer fokusert etterhvert. Også får vi se hvor mye jeg orker å trene henne. Det er liksom litt mer gøy å trene en hund som vil trene fremfor en hund som bare vil trene i noen minutter. Vi avsluttet dagen på klubben med en tur i fjæra, og da var jo Melba i sitt ess. Tur er nemlig hennes favorittsyssel og trening er ifølge henne oppskrytt, i alle fall på kalde, våte dager.

1 kommentar:

  1. Åh, jag har haft sjukt mycket att göra den senaste veckan att jag inte hunnit läsa här. Men nuu blev jag alldeles upprymd av hur söt och duktig lillkillen är *hejja hejja*

    Pussa från oss!
    Kram Malin & co

    SvarSlett