lørdag 22. januar 2011

Hundetreff

I dag har Melba og jeg vært på hundetreff. Først gikk vi en time tur sammen med åtte andre hunder (Jenny, Paddy, Lana, Milla, Lykke, Miko, Kaizer, og en flat jeg ikke husker navnet på) og eierne deres. Deretter gikk vi en times tid sammen med fire andre hunder (Paddy, Leah, Vilja og Iris). Herlig å se så mange hunder i ulik alder og størrelse kose seg i nysnøen. Mildt og fint vær var det også i dag. Perfekt turvær egentlig.

Melba var som vanlig litt fredsmegler og skulle skape ro og orden i gruppa. Og i Melbas øyne er det ikke ro og orden dersom det blir høylydt lek og mye herjing, så da må hun selvsagt gå mellom "bråkmakerne" for å få slutt på oppstyret. Selv har hun ikke innsett at hun faktisk skaper mer lyd og oppstyr med meglingen sin. I alle fall for de tobeinte som hører på...

Jenny på sin side hadde ikke glemt innkallingskommandoen hun kjapt lærte seg når vi passet henne. Kaizer har jo også kommandoen godt innarbeidet siden vi har gått så mye tur sammen, så hver gang jeg ropte "Nero", kom en stykk dvergpinscher, en stykk whippet og en stykk dalmatiner susende bort til meg med store forventninger om å få smake på det som lå i jakkelomma. Og smake fikk de, i alle fall helt til lomma var tom. Flinke vovsene, det!

Lana på sin side tok los nå og da, i tillegg til at hun prøvde å få oppmerksomheten til Melba, så hun ga godt med lyd fra seg hun også. Og i runde nummer to klarte Leah å overdøve dvergpinscheren når hun fant det for godt å leke mobbeleken. Godt det ikke bare er Melba som kan lage lyd! Men, men, man skal vel ikke klage så lenge man har hunder som kan gå sammen med alt av andre hunder. Merker vel lyden ekstra godt siden frøkna er stille i alle andre settinger, så det, i tillegg til at jeg har lav terskel for å reagere på lyd, gjør vel sitt til at det merkes godt når hun først setter i gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar