søndag 22. april 2012

Miljøtrening og sosialisering


Først må jeg jo meddele at lillegutt har fått navn. Og navnet ble Strike! :) Jo mer kjent vi ble med han jo bedre passet det. Han er utrolig målbevisst og har han fått noe for seg så gir han seg ikke. I tillegg møter han verden med stor selvsikkerhet. Han går rett på nye ting uten å nøle og sjekker det nye ut samtidig som han er så trygg at han ikke har behov for å sjekke ut hver kvadratmeter på nye plasser. Ett godt overblikk og deretter er han klar for lek og moro. En ordentlig tøffing! Ellers så er det full fart og han vil helst leke sammen med mennesker og kommer med alt som kan bæres og lekes med opp i fanget, klar for lek og drakamp. Hver gang han henger fast i klærne mine eller andre ting som ikke er hundeleker, hver gang han henter sko eller andre skatter og hver gang han stuper oppi dusjkabinettet før man rekker lukke døra til det, må jeg minne meg selv på at han er akkurat slik jeg ønsket meg. Full av fart og fanteri! ;) Han er rett og slett en fulltreffer og ja, da sier det seg selv, han er en STRIKE!! ;)
Strike i farta


De siste dagene har Strike fått være med på ulike steder. Vi har vært ved ett industribygg ved siden av veien (Olav Aakre) for å være i nærheten av biltrafikk. Her fikk Strike leke og kose seg med Maria (Bless) og hun tok noen flotte bilder av han også. Biltrafikken var ikke noe å bry seg om og det var forøvrig ikke noe annet heller for Maria tok frem en kul leke, så da hadde han ikke tid å sjekke ut noe annet. ;) Jeg oppdaget fort at man ikke kan introdusere han for leker når vi kommer til nye steder, for han blir så oppatt av dem at miljøtrening i seg selv blir det lite av, så her må man prioritere rett. ;) Luksusproblem! :)
Oppmerksom
Fredag fikk han være med Dag-Jostein på jobb i noen timer og der fikk han hilst på og lekt med mange menn. Alle ble sjarmert av den lille, glade gutten og Strike slo seg til ro og sov når det ikke var noen som lekte med han. Å være med på matfar jobb er altså heller ingen sak.

I går fikk han være med i bowlinghallen (som god Strike skal bli, hihi) og der ble han lykkelig over å hilse på to barn i 4-5 års alderen, leke med Thomas (som jobber der), sjekke godtehylla og svinse rundt omkring. Klart at Strike tok møtet med bowlinghallen med glans, hadde vel ikke ventet noe annet! ;)

I dag har han vært med Melba og meg på stranda. Her var det mye morsomt å smake på og stor plass å løpe på. Vi gikk forbi to mødre med to barn på stranden og jeg bar han forbi dem (hadde ikke bånd) og slapp han når vi var kommet litt forbi i god tro om at han ikke kom til å snu og løpe bort til dem. Men så feil kan man ta! Barn er visst supermorsomt, så når han hørte lyden av barnelatter og barnestemmer, så snudde han, løp bort til dem, hoppet på dem for å leke og var superfornøyd med oppdagelsen sin. :) 

Ellers så har vi såvidt begynt med targettreningen og da hovedsaklig håndtarget. Skal jobbe litt videre med det i løpet av dagen og kanskje få filmet litt også. Dobbeltburet jeg bestilte fra Kela bur er kommet så det ble innviet på biltur i går og Strike tok innvielsen med knusende ro. Hittil har han ligget i reisebagen når vi har kjørt bil med begge hundene, så det var godt å få ett ordentlig, trafikksikkert bur å ha han i. Jeg er forøvrig superfornøyd med buret. Pent, praktisk og tilpasset hundenes størrelser.
Vakre gutten
Ellers så spiser gutten godt og han vokser så det knaker. Han sover hele natten og leker og koser seg med storesøster Melba. Hun har funnet ut at ett tyggebein i munnen blir det mye moro av, for Strike løper nemlig etter henne for å prøve å ta det fra henne og Melba elsker jo at andre hunder løper etter henne. ;) I skrivende stund har de lekestund i sofaen. Herlig hundeliv <3

Alle bildene er tatt av Maria Bless. Tusen takk!! :)

2 kommentarer:

  1. Så herlig å lese at du har fått akkurat den hunden du ønsket deg. Strike er et artig navn, som han sikkert vil gjøre ære på :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, føler jeg har gjort ett bra valg og det er godt etter å ha vurdert frem og tilbake i så lang tid. ;) Så er nok ikke hunden det skal stå på når vi skal leve opp til navnet i alle fall! :)

      Slett