søndag 8. juli 2012

Moro med oppussing

Den siste uka har vi pusset opp to soverom. Strike har vekslet mellom å sove seg gjennom bråket av spikerpistol og saging og å gjøre tapre forsøk på å hjelpe til med å flytte på verktøy, papir og annet som blir liggende lett tilgjengelig under oppussingsarbeid. Papiret har forøvrig ikke bare blitt flyttet på, Strike er nemlig en kløpper på makulering! Det første, altså å sove seg gjennom bråket av oppusingsarbeidet, har vært mest praktisk for de tobeinte, men i går og i dag har Strike gjort en ekstra innsats for å sette spor på oppussingsarbeidet han også. Og da mener jeg ORDENTLIGE spor!
Rampete jeg? Neeei, det kan du ikke mene!
Det startet i går med at han fant en pakke med lim som han tok med seg inn i stua, tygde hull på og med stor presisjon la ut over deler av stuegulvet. Det skal sies at potemerkene hans er ganske søte, men ikke fullt så søte når de er av lim og plassert på parketten i stua...Vi har jo riktignok snakket om at vi skulle hatt dobbeltsidig tape for å sette han fast ett sted slik at vi slapp å bruke så mye tid på å lete etter verktøy og lignende han henter og tar med seg, så mulig han gjorde ett forsøk på å ta oss på ordet ved å bruke lim. Man tager det man haver er det jo noe som heter! Og puddelgutten er løsningsorientert må vite!

I dag fortsatte det med ett litt større mesterstykke når Strike var så heldig å finne en rørepinne i ett malingsspann på soverommet. Rørepinnen så selvsagt innbydende ut der den sto, så han tok den like så godt med seg fra malingsspannet, bar den over soveromsgulvet, ut i gangen, videre over stuegulvet med en liten svingom bort til peisen før eventyret endte oppi hundesengen hans. Siste rest av malingen som da var igjen på pinnen fikk han tørket av på senga, under labbene og oppover forbeina. Øvrig maling hadde han allerede laget ett sammenhengende spor av fra startsted til stoppsted samt potemerker rundt omkring. Resultatet ble hvit takmaling på gulv, i hundeseng og på hund. Ikke helt etter bruksområdene beskrevet på spannet, men malingen satt da godt på disse stedene også, så produsenten burde supplere litt på bruksområdene til denne malingen. Takmaling fester seg nemlig ikke bare i taket.

Når de tobeinte oppdaget mesterstykket kom det noen oppgitte sukk og gloser, blandet med litt småhysterisk latter mens vi kastet oss rundt for å vaske av malingen før den tørket mer enn den allerede hadde gjort (ikke bare fordeler med hurtigtørkende maling). Matfar måtte gjennom hele vaskeseansen poengtere (for n`te gang) for matmor at "Sånn går det når du absolutt skulle ha en spinnvill, rampete hund som biter i og leker med alt!" Jeg måtte jo samtykke i at hunden er som ønsket, men at han dessverre ikke er programmert til å bare bruke inneboende energi, problemløsningsevne og gjenstandsinteresse på treningsbanen, egenskapene imponerer han også med i diverse oppussingsarbeid og annet "arbeid" inne i huset, sånn er det bare.

Okay da, littebittegrann rampete: Den halen skal jeg fange!!!
Men når gulvene var skrubbet rene, hundesengen  var lagt i vaskemaskinen og jeg hadde fått vasket av det som lot seg vaske av på hunden (han er ennå merket med takmaling), så var det bare fryd og gammen igjen. Strike ga oss riktignok litt merarbeid og noen ekstra gråe hår, men også en god latter, for som alle skjønner så var  det litt av ett syn som møtte oss når vi oppdaget Strike sitt eventyr. Selv lå han i senga si med rørepinnen i munnen og nærmest gliste til oss når vi kom. Litt sånn: "Se hva jeg fant, da, dere! Noe kjempekult!" Jeg angrer ennå på at jeg ikke tok meg tid til å ta bilder, men tørketiden malingen har i disse dager kan være langt kortere enn tiden det tar å finne frem kamera og knipse bilder, så malingens tørkeegenskaper og mitt fine parkettgulv vant over lysten til å forevige Strike sitt oppussingsstunt. 

Melba på sin side har ikke vært fullt så hjelpsom under oppussingsprosjektet vårt. Hun står bare og ser på når andre gjør jobben (typisk henne), uavhengig om det er tobeinte eller firbeinte som jobber. Like greit det egentlig. Det holder nemlig med en puddelgutt som hjelper til med oppussingsarbeid, om enn på sin egen måte. Men moro er det! Både med hund og oppussing! Og det stemmer Strike i også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar